Toelichting merk

Spijkerhard duurzaam, eerlijke impact.

Door lokaal samen te werken, van de last mile delivery tot het afwerken van de shirts, creëren we niet alleen hoogwaardige kleding, maar bouwen we ook aan een duurzame en betrokken community.

Sla de spijker op de kop!

Met Spica Lifestyle vormen we samen de toekomst en jij als koper speelt een actieve rol in deze verandering. Kies voor iets anders, want wij streven niet naar massa, maar omarm het concept van slow fashion met korte ketens. Jouw keuze voor Spica Lifestyle gaat dus verder dan alleen het aanschaffen van producten; het is een bewuste stap naar een duurzame, lokale, en sociaal inclusieve manier van leven.

Bekijk meer over ons en onze samenwerkingspartners in de volgende video 'achter de schermen bij Siza, Scalabor en Groene Rijders': Samenwerking Spica Lifestyle Arnhem met Scalabor, Siza en Groene Rijders (youtube.com).

We willen ons met Spica Lifestyle inzetten voor een betere wereld; wat voor ons begint in Arnhem! Door lokaal samen te werken creëren we niet alleen hoogwaardige kleding, maar bouwen we bovendien ook aan een sociale, duurzame en betrokken community. Doe je mee?

De keten

Het borduren van het shirt gebeurt in Arnhem zelf. Daarna gaat het shirt door naar Siza, waar mensen met een beperking. Vervolgens gaat de bestelling, mits mogelijk, middels groen transport naar jou toe. Op deze manier wil Spica de keten steeds meer lokaal gaan sluiten, zodat de impact op het milieu uiteindelijk minimaal is. Dat is de droom. Meer dan alleen een kledingleverancier, maar een platform bieden voor de community.

Spijkerkwartier

Spica Lifestyle, hierna 'Spica' is een kledingmerk waar eenvoud en verbinding centraal staan.

Het Spijkerkwartier heeft ons geïnspireerd. Het Spijkerkwartier is een wijk in Arnhem met van oorsprong veel allure. Het Spijkerkwartier bestaat uit drie buurten, namelijk: spoerhoek, spijkerbuurt en boulevardkwartier. De wijk is van oorsprong voor welgestelde mensen die niet in het centrum wilde wonen. Later is er veel verval opgetreden en was er prostitutie. De huizen werden te duur voor individuele bewoning. Nu zijn er veel verschillende mensen in de wijk te vinden, veel kunstenaars, ingenieurs en bon vivants (iemand die zorgeloos geniet van de goede dingen van het leven). Hier past Spica Lifestyle goed bij omdat dit mensen zijn die houden van creativiteit, vrijheid, minimalisme, duurzaamheid, verhalen en inspanning. Het bruist in Arnhem en in het Spijkerkwartier van de initiatieven.

Jij met jouw Spica Lifestyle draagt bij aan een groter geheel, samen maken wij impact!